Waterpijp handleiding, Waterpijp tips

Hoe doe je trucjes met je shisha?

shisha trucjes

Hoe doe je trucjes met je shisha?

Met de rook die je met een shisha creëert kun je veel toffe trucjes doen. Je kunt met een waterpijp immers een veel dikkere rookwolk maken dan die je met bijvoorbeeld een sigaret maakt. Dit biedt ruimte om naast genieten van de rook ook creatief bezig te zijn met de rook. In deze blog leren wij je de basis van een aantal rooktrucs! 

Dubbele inhalatie

De dubbele inhalatie is simpele truc om uit te voeren. Als eerste neem je een hijs van je waterpijp en deze blaas je uit. Direct daarna inhaleer je diezelfde rook nogmaals. De dubbele inhalatie ziet er grappig uit en is bovendien niet moeilijk! 

Rondjes maken met de rook

Rondjes maken met de rook uit je shisha is misschien wel de meest bekende waterpijptruc. Niet alleen is het een hele bekende, het is ook een redelijk moeilijke. Om goede rondjes van de rook te kunnen maken, moet je de techniek erachter goed onder de knie hebben. Allereerst neem je een hijs van de waterpijp en deze moet je in je mond houden. Daarna moet je een kleine opening van je lippen maken en daarna je onderkaak steeds een beetje dichter klappen. Hierdoor zal de rook uit je mond ontsnappen en omdat je lippen een ronde vorm hebben, zul je rondjes uitblazen. Een andere manier om rondjes te maken met je waterpijp kun je steeds een ‘oh’ klank uitspreken. Voor beide manieren geldt: oefening baart kunst! 

De tornado

De tornado is een hele toffe truc die niet moeilijk is. Met een klein beetje oefenen zul je de techniek doorhebben. Je neemt een hijs van je waterpijp en blaas de rook langzaam en gelijkmatig over een vlak oppervlak als een tafel of een bank. Het is van groot belang dat je de rook echt langzaam uitblaast zodat de rook zich verzamelt op het oppervlak. Door je mond alleen open te houden, kan de rook er langzaam uitrollen. Als alle rook uit je mond is, kun je je hand gebruiken om de rook te beïnvloeden. Tik in een snelle beweging met je pols en beweeg je arm omhoog. Je krijgt nu het effect van een tornado van rook.

Een waterval maken

Het maken van een waterval met rook is super makkelijk. De waterval is een truc waarbij je natuurwetten kunt gebruiken om een effect te maken die uit een film lijkt te komen. Voor deze truc heb je een aantal materialen nodig. Allereerst natuurlijk rook, maar ook een lege fles en wat ijs. Stop het ijs in de fles en neem een hijs uit de waterpijp. Blaas de rook vervolgens uit in de fles. Doordat er ijs in de fles zit, koelt de rook af en zakt het naar de bodem van de fles. Leg vervolgens de fles neer en zie hoe de rook langzaam uit de fles loopt en over de tafel kruipt. 

Een waterpijp kopen?

Laat experts van Hookah Supply helpen bij jouw zoektocht om een waterpijp te kopen!