Waterpijp kooltjes, Waterpijp tips

Hoe kies ik de juiste waterpijp kooltjes en kolenbrander

waterpijp kooltjes en kolenbrander

In deze blog worden de verschillen tussen waterpijp kooltjes (shisha kooltjes) en de bijbehorende kolenbranders uitgelicht. In opvolging van onze voorgaande blogs “Je eerste waterpijp kopen, waarop moet je letten?” hebben wij een nieuwe blog gepubliceerd “Hoe maak ik een waterpijp klaar?“. Heb jij nog geen waterpijp, wil je wel een shisha kopen? Bij wookah supply zit je aan het juiste adres voor een premium goedkope shisha, ook voor al je overige waterpijp accessoires.  Inmiddels is het tijd om te focussen op de waterpijp kooltjes en bijbehorende kooltjes brander.

Welke waterpijp kooltjes moet ik gebruiken?

Elke shisha heeft haar eigen kop. Afhankelijk van welke kop kan er bepaald worden welke waterpijp kooltjes hier het beste bij passen. In totaal kan je vier verschillende soorten kolen onderscheiden. De eerste variant zijn de vierkante blokjes, van 25 millimeter, de tweede variant zijn 26 millimeter. De derde variant zijn de ronde waterpijp kooltjes, verwar deze variant niet met de snel kolen, ofwel de kolen die je met een aansteker kunt aansteken. De ronde waterpijp kooltjes zijn uitermate geschikt voor kaloud waterpijp kopjes. De vierde variant zijn de ouderwetse, traditionele waterpijp staaf kooltjes. Deze worden tegenwoordig zelden gebruikt, informeer telefonisch naar de beschikbaarheid hiervan. De eerste variant waterpijp kooltjes, van 25 millimeter wordt gebruikt voor de ouderwetse waterpijp koppen die met waterpijp aluminium folie worden bedekt. De tweede waterpijp kooltjes variant van 26 millimeter, wordt gebruikt voor Amy deluxe tabakskoppen, deze staan ook beter bekend als Amy Deluxe Chimney Hookah Bowl. De derde variant kolen, de ronde waterpijp kolen van Tom Cochoca, worden aangeraden voor kaloud waterpijp tabakskoppen.

Welk merk waterpijp kooltjes hoort bij welke waterpijp tabakskop?

Er zijn veel verschillende merken met diverse productielijnen voor waterpijp kooltjes. Hoe worden waterpijp kooltjes nou eigenlijk gemaakt? Elk bedrijf gebruikt per productielijn haar eigen identieke formule. Waterpijp kooltjes worden geproduceerd met kokosnoten als belangrijkste fabricaat. Op de buitenste schil van een kokosnoot zitten haartjes. Deze haartjes worden van de buitenste schil weggebrand. Hier komt een soort van kolen poeder uit, deze poeder wordt tegen elkaar aan geperst. Met speciale lijmsoorten wordt tijdens het persproces het poeder aan elkaar vastgemaakt waaruit een vaste kool voortvloeit. Hierna worden de kolen klaar gemaakt voor verkoop. Hieronder lees je de verschillen tussen de verschillende waterpijp kooltjes merken.

Welk merk waterpijp kooltjes?

Bij Hookah supply verkopen wij drie verschillende merken aan waterpijp kooltjes. Uiteraard, ons eigen huismerk: Coal Organic. Qua prijs en kwaliteit verhouding is Coal Organic waterpijp kooltjes een excellente keuze. Coal Organic waterpijp kooltjes maken zichzelf identiek door het gebruik van puur natuurlijke materialen. Een ander merk die wij aanbieden is Black Coco. Bij Black Coco staat kwaliteit centraal. De kwaliteit van deze kolen kunnen wij maximaal aanbevelen. Kenmerkend aan de kwaliteit van deze kolen is de rookduur. Black coco waterpijp kooltjes zijn qua rookduur het beste getest. Het derde merk die wij aanbieden is de oude, traditionele, welbekende Tom Cochoca waterpijp kooltjes. Tom Cochoca biedt zowel ronde als vierkante kooltjes aan. Rook jij een Amy Deluxe of Al Fakher? Dan adviseren wij jou de vierkante waterpijp kooltjes! Rook jij een kaloud shisha tabakskop? Dan adviseren wij jou de ronde waterpijp kooltjes!

Kolenbrander

Welke kolenbrander gebruik ik bij welke waterpijp kooltjes?

De waterpijp kolenbrander (ofwel kooltjes brander) is een belangrijk element in de voorbereiding van jouw shisha. Hierbij maken wij onderscheid in de hoeveelheid watt (elektriciteit) die de kolenbrander biedt. Daarnaast zijn er nog extra’s zoals een pannetje of handvat die de kwaliteit kunnen verhogen. Voor beginners raden wij de kooltjes brander van 500W aan. Het aansteken van de kolen kan enkele minuten langer duren dan de kolenbranders met hogere hoeveelheid Watt. Heb jij een kooltjes brander die de kolen sneller op kan warmen? Dan kun je kiezen voor onze persoonlijke favoriet: De Golden Class Kolenbrander. Deze kooltjes brander presteert met 650 Watt. Er zit een pannetje met handvat bij zodat je de kolen makkelijk van de kolenbrander naar de shisha tabakskop kunt verplaatsen. Door het pannetje wordt de hitte geïsoleerd en worden de kolen sneller verhit met een lagere hoeveelheid elektriciteit. Een duurzame keuze dus! Ben jij een ervaren shisha roker en heb jij geen geduld bij het verwarmen van de kolen? Dan adviseren wij jou een kooltjes brander van 1000 Watt. Zo hebben wij de Amy Deluxe Hot Turbo 1000W in ons assortiment. Is deze nog niet snel genoeg voor jou? Wil jij voor een A klasse kooltjes brander gaan? Dan raden wij jou de Amy Deluxe Tornado kolenbrander aan. Deze verbruikt ook 1000W maar heeft ook een pannetje met handvat.

Eerste waterpijp kopen?

Laat experts van Hookah Supply helpen bij jouw zoektocht om een waterpijp te kopen!