Waterpijp handleiding, Waterpijp tips

Hoe maak ik een waterpijp klaar?

waterpijp voorbereiden

Waterpijp benodigdheden

Het mooiste moment van de dag is aangebroken: lekker ontspannen met je shisha! Heb je nog geen shisha? Bekijk dan ons assortiment voor een goedkope shisha. Wij leggen jou in deze blog stapsgewijs uit hoe jij jouw shisha voorbereid met dezelfde kwaliteit als in een shisha lounge. Voordat we beginnen is het belangrijk dat je de waterpijp benodigdheden in huis hebt:

Kolenbrander waterpijp

Als allereerste stap beginnen wij met het verhitten van de waterpijp kooltjes op de kolenbrander. Wij beginnen bewust met deze stap zodat je in de tussentijd dat je kolen aan branden de rest van de shisha kunt voorbereiden. Allereerst, stoppen wij de stekker van de kolenbrander in de stopcontact en zetten wij de kolenbrander op de hoogste stand aan. Let op: doe dit wel veilig, plaats de kolenbrander op voldoende afstand van objecten hierom heen. Gebruik je voor de eerste keer deze kolenbrander? Er kan een sterke geur van de kolenbrander afkomen bij eerste gebruik. Zodra je kolenbrander aan is gezet, kun je hier de eerste kolen op plaatsen.

Voor de beste rookervaring raden wij de vierkante waterpijp kooltjes van het merk Coal Organic aan. Wij adviseren om te starten met drie kolen, mocht je na een uur roken verder willen, dan kun je altijd nieuwe waterpijp kooltjes verhitten. Zodra je de eerste waterpijp kooltjes op de kolenbrander hebt geplaatst, zet je twee timers op je telefoon. De eerste timer voor over vijf minuten, de tweede over tien minuten. Nadat de eerste timer (na 5 minuten) af gaat, draai je de kolen om met de bijbehorende waterpijp tang. Zodra de tweede timer af gaat (na 10 minuten vanaf begin) zijn de kolen rood gloeiend, als het goed is. Zien de kolen er hetzelfde uit als op de onderstaande afbeelding? Dan zijn je waterpijp kooltjes klaar voor gebruik! Zijn er nog grote zwarte oppervlaktes op de kolen? Dan hebben ze nog iets langer nodig.

Waterpijp kooltjes

Shisha klaarmaken

De kolen liggen inmiddels op de kolenbrander. In de tussentijd gaan we de waterpijp zelf klaarmaken. Wat voor waterpijp gebruik jij, een Al Fakher shisha of Amy deluxe shisha? Laat het ons weten in de reacties, wij zijn erg benieuwd! Voordat we beginnen met het voorbereiden van de waterpijp is het van belang om de waterpijp te controleren op hygiene. Is de waterpijp goed schoon gemaakt na de laatste keer gebruik? Zoja dan kunnen we aan de slag! We beginnen met het vullen van de vaas. De vaas vul je ongeveer half vol. Op de onderstaande afbeelding weergeven wij ongeveer tot aan waar je de vaas kunt vullen:

Wil jij zeker zijn of je waterniveau klopt? Koppel het middenstuk aan de vaas. Sluit hierop de waterpijp slang aan. Neem een hijs de shisha tabak kop hoeft er op dit moment nog niet op te zitten. Als je een hijs neemt en alleen lucht inhaleert zonder dat er water door de slang vloeit, dan heb je de vaas waarschijnlijk voldoende gevuld. Het geluid van het borrelende water kan dit bevestigen.

Goedkope shisha

Hoe vul ik een shisha tabak kop?

Inmiddels heb je waarschijnlijk tussendoor ook al een keer de waterpijp kooltjes op de kolenbrander omgedraaid. Het is nu tijd om de waterpijp tabak kop te vullen met shisha smaak. Wat rook jij eigenlijk op je waterpijp? De standaard waterpijk tabak, shisha fruittabak of shisha steentjes? Laat het ons weten in de reacties, wij zijn heel benieuwd! Moet jij nog waterpijp tabak kopen? Dan zit je bij Wookah Supply aan het juiste adres. Als je normale waterpijp tabak gebruikt is het belangrijk dat je de tabak goed uit elkaar haalt en niet als compacte stukken in de kop plaatst. Vul de waterpijp tabak kop tot enkele millimeters onder de rand. Laat het middenstuk van de waterpijp tabak kop een beetje luchtig, sluit die niet volledig af met waterpijp tabak voor de ideale rook ervaring. Vervolgens plaats je of aluminium folie over de waterpijp tabak kop waar je gaatjes in prikt. Of je plaatst de houder op de tabak kop waarboven op het mandje met handvat komt waar de kolen op geplaatst kunnen worden.

Waterpijp aansteken

Je bent er inmiddels bijna! Je waterpijp is bijna klaar voor gebruik. De vaas is gevuld met voldoende water, het middenstuk is op de vaas gekoppeld. De waterpijp slang is aan het middenstuk gekoppeld. De waterpijp tabak kop is inmiddels gevuld, met een laag aluminium folie of de bijbehorende afsluiter. De timer is twee keer afgegaan en de kolen zijn rood gloeiend, klaar voor gebruik. Nu plaats je drie kolen op de waterpijp tabak kop en begin je met de waterpijp aan te hijsen. Neem meerdere grote hijsen in korte tijd om de waterpijp zo snel mogelijk aan te krijgen. Hij is pas echt aan als er veel rook uit komt en de vaas boven het waterniveau volledig gevuld is met rook. Houd jij van een sterke waterpijp? Dan kun je prima door met drie waterpijp kooltjes. Heb je hem liever wat minder scherp en lichter? Dan adviseren wij om door te gaan met twee waterpijp kooltjes zodra de waterpijp aan is. Vergeet niet af en toe (om de tien minuten) rustig door de slang te blazen zodat de rook ook uit de vaas kan en de waterpijp fris blijft smaken.

Hoe bereid jij je waterpijp voor? Heb jij nog vragen over het voorbereiden van een waterpijp? Zou jij graag een blog over een bepaald onderwerp terug willen zien? Laat het ons weten in de reacties hieronder of geef het door via ons contact formulier.

Eerste waterpijp kopen?

Laat experts van Hookah Supply helpen bij jouw zoektocht om een waterpijp te kopen!