Waterpijp kopen, Waterpijp tips

Hoeveel kooltjes heb je nodig tijdens het shisha roken?

hoeveel shisha kooltjes nodig

Wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt met waterpijp roken, dan heb je vast veel vragen. Zo kun je bijvoorbeeld afvragen hoeveel kooltjes je per shisha sessie moet gebruiken en hoe je de beste resultaten behaald met het juist gebruik van waterpijpkooltjes. 

De functie van waterpijpkooltjes

Waterpijpkooltjes zorgen ervoor dat de waterpijpsmaak wordt verwarmd en vrij komt. Door het verwarmen van de waterpijpsmaak en het water in de vaas, wordt er rook gecreëerd. Het is hierbij belangrijk dat het geheel gelijkmatig wordt verwarmd. Hoeveel kooltjes je precies nodig hebt, hangt af van de grootte van je tabakskop. Voor een gemiddelde tabakskop heb je gemiddeld 2 tot 3 kooltjes nodig. Bij een mini waterpijp is 1 kooltje vaak al voldoende. Heb je een grote waterpijp? Dan heb je vaak 4 tot 5 kooltjes nodig. 

Soorten waterpijpkooltjes

Wij hebben verschillende soorten kooltjes in onze webshop. Zo hebben wij kooltjes van 25mm, 26mm en 27mm en ook cirkelvormige kooltjes. Hoeveel kooltjes er in je tabakskop passen, hangt dus ook af van de maat kooltjes. Daarnaast bepaald de hoeveelheid kooltjes die je gebruikt ook hoe sterk de smaak zal zijn. Hierbij is het goed om te weten dat je bij het gebruik van veel kooltjes de steamstones eerder moet vervangen.

Extra accessoires

Om zo optimaal mogelijk van je waterpijpsessie te kunnen genieten, zijn er een aantal tools die je kunt aanschaffen. Een kolentang is bijvoorbeeld fijn om te gebruiken bij het verplaatsen van de kooltjes zonder dat je je vingers brandt. Ook kun je de kooltjes met behulp van een kolentang aansteken. Je kunt dan het kooltje vastpakken en boven een vuurtje houden tot dat het kooltje gloeit en hem dan op je waterpijp neerleggen. Voor het verwarmen van je kooltjes kun je ook een kolenbrander gebruiken. Dan kun je de tang gebruiken om gloeiende kooltjes er vanaf te halen en op je waterpijp neer te leggen.