Waterpijp kopen, Waterpijp tips

Is het roken van een waterpijp heel schadelijk?

gezond waterpijp roken

Ook al verkopen wij de beste kwaliteit waterpijpen en waterpijpaccessoires; shisha roken is niet gezond. Het is immers niet goed voor je gezondheid. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om het roken van een waterpijp zo gezond als mogelijk te maken. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor je zo gezond mogelijk een waterpijp kunt roken.

Vul de vaas met water

Allereerst is het belangrijk om de waterpijpvaas met niets anders dan water te vullen. De waterpijpvaas wordt namelijk ook weleens gevuld met een alcoholische drank. Dit is leuk om een keer mee te experimenteren, maar het is geen juiste manier als je op een gezonde manier wilt genieten van je shisha.

Blijf niet te lang roken

Om op een gezonde manier waterpijp te roken, is het belangrijk dat je niet te lang rookt. Wanneer je wel te lang rookt, dan krijg je klachten als hoofdpijn en duizeligheid. Ga je voor het eerst waterpijp roken? Zorg er dan zeker voor dat je niet te lang achter elkaar rookt. Begin rustig met een aantal hijsjes en kijk hoe je er op reageert. 

Hygiëne

Zorg dat je de waterpijp na elk gebruik goed schoonmaakt. Uiteraard is dit goed voor de hygiëne, maar dit zorgt er ook voor dat er geen as of andere viezigheid in achterblijft. Wanneer je de waterpijp niet schoonmaakt, kun je deze viezigheid in een volgende sessie binnenkrijgen. Maak na iedere sessie de waterpijp dus goed schoon, zo zorg je er bovendien ook voor dat je waterpijp langer meegaat. 

Zorg dat de steentjes niet verbranden

Het is heel erg belangrijk dat de smaaksteentjes geen brandende kooltjes raken. Bij het klaarmaken van je waterpijp doe je er natuurlijk aluminiumfolie tussen, maar toch kunnen de smaaksteentjes verbranden. De steentjes en de kooltjes mogen elkaar niet aanraken, omdat er een verbranding zal ontstaan die zorgt voor een ongezonde en vieze smaak. 

Welke waterpijp past bij jou?

Wij hebben in onze webshop een ruim assortiment aan waterpijpen en waterpijpaccessoires van diverse merken in diverse prijscategorieën. Wil je je graag laten adviseren? Dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen! Wij zijn telefonisch en via Whatsapp te bereiken op 085 876 93 30. Stuur je liever een mailtje? Dan kun je ons een mailtje sturen op info@hookahsupply.nl.  Wij adviseren je graag!